Yaz Sporları Yaparken Dikkat!

Yaz Sporları Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzmanlara göre yaz sporları yaparken dikkatli olmak gerekiyor. Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte açık hava sporlarına ilgi artıyor. Ancak bilinçsizce yapılan hareketler spor yaralanmalarına neden olabilir.

Acıbadem Ataşehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz aylarında spor yaralanmalarında artış görüldüğünü belirtiyor. Yaz sporlarında sık yapılan hatalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gürsoy, önemli uyarılarda bulunuyor.

Spor Öncesi Isınma:

Özellikle plaj voleybolu gibi sporlara başlamadan önce kasları ısıtmak önemlidir. Doğru ısınma hareketleri sakatlanma riskini azaltır.

Doğru Ekipman Seçimi:

Her sporun kendine özgü ekipmanları vardır. Uygun ekipman kullanmak performansı artırır ve güvenliği sağlar.

Su Tüketimi:

Yaz aylarında sıcaklık arttıkça vücut sıvı kaybeder. Yeterince su içmek kas kramplarını önler ve sağlıklı kalmanızı sağlar.

Sıcaklığa Dikkat:

Yüksek sıcaklıklar spor yaparken kasları daha fazla zorlayabilir. Direkt güneş altında egzersiz yapmaktan kaçının ve serin zaman dilimlerini tercih edin.

Ağrıları İhmal Etmeyin:

Eğer vücudunuz ağrıyorsa dinlenmeyi unutmayın. İhmal edilen ağrılar ciddi yaralanmalara neden olabilir.

Yaz sporları yaparken bu önemli ipuçlarını aklınızda bulundurarak sporunuza devam edebilirsiniz. Unutmayın, sağlık her şeyden önemli!

Related Posts

Kazakistan Sağlık Turizmi Fuarı

ALZ Kazakistan Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı Almatı’da başarıyla gerçekleştirildi

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Türkiye’nin ilk deri bankası ve doku laboratuvarı Adana’da hizmete açıldı

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete giren Deri Bankası ve Doku Laboratuvarı, ağır yanık nedeniyle tedavi gören hastaların sağlıklarına kavuşmalarına katkı sağlayacak.

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

KKKA vaka sayısı artıyor: Keneye dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle kene vakalarında artış yaşanırken, uzmanlar Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı uyarıyor. Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, hastalığın ölümcül seyredebileceğini belirterek “Kene çıplak elle çıkarılmamalı, mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.

Otozomal resesif ataksi hastalığı görülmüyor, anlaşılmıyor: Farkındalık artırılmalı

Otozomal resesif ataksiler, yaşamı hem fiziksel hem de sosyal yönden zorlaştırıyor. Uzmanlar, hastalık hakkında toplumsal farkındalığın azlığı ve erişilebilirlik sorunlarının genç hastaları sosyal izolasyona sürüklediğine dikkat çekiyor. Bilgilendirme, destek ve erişim politikalarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.