Takma kirpik kullanımında göz sağlığına dikkat! Yapıştırıcıları alerjiye yol açabiliyor

Göz Sağlığına Dikkat: Takma Kirpik ve Kirpik Kıvırıcıların Yanlış Kullanımı Göz Tahrişine Neden Olabilir

Birçok kişinin daha belirgin ve etkileyici bakışlar için tercih ettiği takma kirpik ve kirpik kıvırıcıların yanlış kullanımının göz sağlığına zarar verebileceği belirtiliyor. Öğretim Görevlisi Birgül Erbaş, bu ürünlerin yanlış kullanımının göz tahrişine, enfeksiyonlara ve kirpik dökülmesine neden olabileceğini vurguluyor.

Erbaş, takma kirpik yapıştırıcılarının bazı kişilerde alerjiye yol açabileceğini, güçlü kimyasallar içerdiklerinden ciltte kızarıklık, kaşıntı ve gözlerde sulanmaya neden olabileceğini söylüyor. Özellikle hassas ciltler için hipoalerjenik ürünlerin tercih edilmesi ve önce küçük bir bölgede deneme yapılması gerektiğini belirtiyor.

Kirpik Kıvırma Aletleri Doğru Kullanılmalıdır

Kirpik kıvırma aletlerinin de doğru kullanımının önemli olduğunu vurgulayan Erbaş, aleti çok sert bastırmamanın, makyajlı kirpiklerde kullanmamanın ve göz kapağına çok yakın kullanmamanın kirpikler için zararlı olabileceğini belirtiyor.

Takma Kirpikler ve Kıvırıcılar Hijyenik Şekilde Kullanılmalıdır

Erbaş, kirpik kıvırıcı ve takma kirpiklerin düzenli temizlenmemesi durumunda bakteri ve mantar üremesine zemin oluşturabileceğini belirtiyor. Aletleri başkalarıyla paylaşmanın göz enfeksiyonlarına yol açabileceğini söyleyen Erbaş, hijyenik kurallara uyulması gerektiğini hatırlatıyor.

Göz Sağlığınızı Koruyun, Güzel Kirpiklere Zarar Vermeyin

Takma kirpik ve kirpik kıvırıcı kullanırken göz sağlığınızı riske atmamak için hijyen kurallarına dikkat etmeniz gerektiğini belirten Erbaş, doğru ürünleri tercih ederek ve kirpiklerinize düzenli bakım yaparak gözlerinizi koruyabileceğinizi hatırlatıyor.

Related Posts

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

KKKA vaka sayısı artıyor: Keneye dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle kene vakalarında artış yaşanırken, uzmanlar Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı uyarıyor. Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, hastalığın ölümcül seyredebileceğini belirterek “Kene çıplak elle çıkarılmamalı, mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.

Otozomal resesif ataksi hastalığı görülmüyor, anlaşılmıyor: Farkındalık artırılmalı

Otozomal resesif ataksiler, yaşamı hem fiziksel hem de sosyal yönden zorlaştırıyor. Uzmanlar, hastalık hakkında toplumsal farkındalığın azlığı ve erişilebilirlik sorunlarının genç hastaları sosyal izolasyona sürüklediğine dikkat çekiyor. Bilgilendirme, destek ve erişim politikalarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Kalp Damar Hastalıkları O Yaştan Sonra Daha Riskli

Kalp damar hastalıkları 65 yaşından sonra daha riskli hale geliyor. Uzmanlar erken müdahalenin önemine vurgu yapıyor. 

Görülme yaşı 15’e kadar düştü! Ani ve zorlayıcı hareket sonrasında başlıyorsa dikkat

Bel fıtığının katlanarak arttığını söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ferda Özdemir, son yıllarda ise gençler arasında daha sık görüldüğüne dikkat çekti.

Her gece çorabını kokladı, akciğeri çöktü! İlk vaka değil: ‘Klozet yanında masum kalır’

Her gece işten gelince çorabını kokluyor, kirli sepetine öyle atıyordu. Bir gece ansızın başlayan öksürük krizleriyle geceyi acilde geçiren adam, akciğerlerinin iflas ettiğini öğrendi! Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar, korkutucu gerçeği gözler önüne serdi.