“Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması” için son başvuru tarihi 16 Mayıs

Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması İle Üretim Süreçlerinde Dijitalleşme Artıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (STB) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) iş birliğiyle düzenlenen Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması, üretim süreçlerinde dijitalleşmenin yaygınlaştırılmasını amaçlıyor.

Yarışma, üretim, planlama, stok takibi, tedarik, pazarlama, yönetim ve karar destek, lojistik ve enerji kullanımı gibi alanlarda verimlilik, kalite, hız ve esneklik artışı sağlayarak Türkiye’nin küresel rekabet gücünü güçlendirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda yarışma, ihtiyaç duyulan dijital teknolojilerin yerli ve milli imkanlarla geliştirilmesini teşvik ediyor.

Yarışmanın bu yılki odak noktası ise fabrika içi lojistikte veya depolarda kullanılabilecek, belirli yükleri taşıyabilen ve otonom şekilde hareket eden güdümlü robotlar. Yarışmacılardan, endüstriyel robot teknolojilerine katkı sağlayacak, yenilikçi ve işlevsel çözümler geliştirmeleri bekleniyor.

Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması, Temel Seviye ve İleri Seviye olmak üzere iki ayrı kategoride düzenleniyor. Katılımcılar, Teknik Yeterlilik Formu, Proje Detay Raporu, Hareket ve Kabiliyet Videosu aşamalarından geçerek finale yükselecekler.

Yarışmanın son başvuru tarihi 16 Mayıs olarak belirlendi. Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm lise (Açık Öğretim dahil) ve üniversite öğrencileri (lisans, ön lisans, yüksek lisans, doktora ve açık öğretim dahil) ve mezunlar yarışmaya katılabiliyor. Katılım en az 3 en fazla 15 kişilik takımlar halinde gerçekleştirilebiliyor. Yarışmada dereceye giren takımlara yüksek ödüller verilecek. Temel Seviye kategorisinin birincisi 150 bin TL, ikincisi 120 bin TL, üçüncüsü 100 bin TL ödül alacak. İleri Seviye kategorisinin birincisi 200 bin TL, ikincisi 150 bin TL, üçüncüsü ise 120 bin TL ödül kazanacak.

Related Posts

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

Katlanabilir ekranlı iPhone, hangi özellikleriyle diğerlerinden ayrılacak?

Apple’ın halihazırda katlanabilir ekranlı bir iPhone geliştirdiği biliniyor. Telefonla ilgili ayrıntılı bilgiler henüz yokken, bazı özellikleri ortaya çıktı.

Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Aşırı sıcaklar ve kuraklık, otla beslenen süt ineklerinin rasyonlarını mısır ağırlıklı yemlere yöneltirken; ortaya çıkan süt ve Cantal peyniri örneklerinde omega-3 kaybı, sertlik artışı ve aroma zayıflaması gözlemlendi.

OpenAI kararını değiştirdi; Kar amacı gütmeyecek

OpenAI, yeniden yapılanma ile kar amacı güden bir yapıya geçiş yapmayı planlıyordu ancak bu durum değişti.

Japonlardan çığır açan teknoloji: ‘Gökyüzündeki paratoner’

İlk kez bir insansız hava aracı, gerçek bir şimşek çarpmasını tetikleyip yönlendirmeyi başardı. Bu yenilikçi drone, gökyüzünde adeta uçan bir paratoner gibi davranarak, tehlikeli yıldırımları kontrollü şekilde çekip etkisiz hale getirebiliyor.