Akdeniz Üniversitesi’nde İlk Çift Kol Nakli Hastası Ziyaret Edildi

Akdeniz Üniversitesi Gerçekleştirilen Çift Kol Nakli İle Topal’ı Kabul Etti

Akdeniz Üniversitesi, 15 yıl önce Türkiye’nin ilk çift kol naklini gerçekleştirdiği Cihan Topal’ı makamında ağırlayarak, bir süre görüştü.

Ziyaret sırasında duygularını dile getiren yetkili isim, “Hastanemizde gerçekleştirdiğimiz tarihi ameliyat sonrasında Topal’ın hayata tutunması bizleri son derece mutlu etmiştir. Geçmişte umutla başladığımız bu süreç, bugün kendisini çocuklarının elini tutarken ve sevdiklerine sarılırken görmek bizlere büyük bir gurur ve mutluluk vermektedir. 15 yılın her anı, hayattan zevk almanın ve yeniden bağlantı kurmanın en önemli kanıtıdır.” açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Özkan, toplumun organ bağışı konusunda duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak, “Lütfen organ bağışı yapmaktan çekinmeyin. Her bağış, yeni bir umut ve hayat hikayesinin başlangıcı olabilir.” ifadelerine yer verdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Ayşe Yıldız – Sağlık

Related Posts

Kazakistan Sağlık Turizmi Fuarı

ALZ Kazakistan Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı Almatı’da başarıyla gerçekleştirildi

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Türkiye’nin ilk deri bankası ve doku laboratuvarı Adana’da hizmete açıldı

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete giren Deri Bankası ve Doku Laboratuvarı, ağır yanık nedeniyle tedavi gören hastaların sağlıklarına kavuşmalarına katkı sağlayacak.

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

KKKA vaka sayısı artıyor: Keneye dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle kene vakalarında artış yaşanırken, uzmanlar Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı uyarıyor. Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, hastalığın ölümcül seyredebileceğini belirterek “Kene çıplak elle çıkarılmamalı, mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.

Otozomal resesif ataksi hastalığı görülmüyor, anlaşılmıyor: Farkındalık artırılmalı

Otozomal resesif ataksiler, yaşamı hem fiziksel hem de sosyal yönden zorlaştırıyor. Uzmanlar, hastalık hakkında toplumsal farkındalığın azlığı ve erişilebilirlik sorunlarının genç hastaları sosyal izolasyona sürüklediğine dikkat çekiyor. Bilgilendirme, destek ve erişim politikalarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.