Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi Tekirdağ’da doğal gaz üretimini artırdı

TBNG, Tekirdağ ve Silivri’de Günlük 200 Bin Metreküp Doğal Gaz Üretiyor

Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden TBNG, Tekirdağ ve Silivri’de faaliyet göstererek toplam 90 kuyudan günlük 200 bin metreküp doğal gaz üretimini başarıyla gerçekleştiriyor. Bu üretilen gaz, bölgedeki yaklaşık 60 sanayi tesisine ulaştırılarak ekonomiye katkı sağlıyor.

Şirket, yeni bir sondaj programıyla günlük üretim miktarını 250 bin metreküpe yükseltme hedefiyle yola çıkarken, yıllık toplam üretim miktarını da yaklaşık 80 milyon metreküpten 100 milyon metreküpe çıkartmayı planlıyor.

TBNG Üst Yöneticisi (CEO) Sinan Furat, Karadeniz Mahallesi’ndeki sahalarında yaptıkları çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Furat, “Trakya’da 40 yıldır faaliyet gösteren şirketimiz olarak, Karadeniz Mahallesi’nde sondaj faaliyetlerine devam ediyoruz. Burada hedefimiz, 1200 metre derinlikten günlük 20 bin metreküp doğal gaz üretmek. Bu miktar, yaklaşık 8-9 bin konutun günlük gaz tüketimine denk gelmektedir. Halihazırdaki günlük 200 bin metreküplük üretimimiz ile şu anda 80 bin konutun gaz ihtiyacını karşılıyoruz.” şeklinde konuştu.

Furat, 2025 yılı için planladıkları sondaj programının 4 kuyudan oluştuğunu belirterek, gelecek aylarda bu program kapsamında çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Trakya’da bugüne kadar 500’den fazla kuyu açtıklarını dile getiren Furat, “Ülkemizin doğal gaz ihtiyacı, özel sektör firmaları ve TPAO gibi devlet kuruluşlarının yerli üretimleriyle zaten karşılanıyor. Trakya bölgesi, uzun yıllardır doğal gaz ve petrol üretiminin yapıldığı stratejik bir konuma sahiptir. Avrupa’ya açılan önemli bir geçiş noktası olması ve bölgeden geçen boru hatları, Tekirdağ’ı ve Trakya’yı enerji sektörü için kritik bir bölge haline getirmektedir.” şeklinde konuştu.

TBNG Teknik Müdürü Gürkan Karakaya ise Trakya’nın önemli bir doğal gaz üretim potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak, bölgedeki çalışmaların başarılı sonuçlar verdiğini belirtti. Karakaya, “Trakya’da derin noktalarda bulunan potansiyel kaya gazı rezervlerinin doğal gaz üretimi için büyük bir öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Bu rezervleri aktif hale getirmek adına teknik çalışmalarımız devam ediyor. Derin noktalardaki kaya gazı üretimi, bazı teknik zorlukları beraberinde getirse de, ilerleyen teknoloji ve yeni ekipmanlarla bu sorunların üstesinden gelebilecek seviyeye gelmeyi hedefliyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Related Posts

Pazarda satılan 11 ürün zehirli çıktı

Greenpeace Türkiye’nin yeni araştırması, İstanbul’daki market ve pazarlarda satılan meyve ile sebzelerin çoğunda zararlı pestisit ve PFAS kalıntıları bulunduğunu ortaya koydu.

Borsa İstanbul’da kayıp derinleşiyor: Bankacılık hisselerinde işlemler durduruldu!

Borsa İstanbul’da bankacılık hisselerinde yaşanan sert satışlar piyasada tedirginliğe yol açtı. Akbank hisselerinde işlemlerin geçici olarak durdurulması dikkat çekerken, genel endekste de satış baskısının etkisini artırdığı gözlendi.

Emekliye ikinci bayram ikramiyesi ödeme tarihi ve zam durumu

Milyonlarca emekli, bu yılın ikinci bayram ikramiyesini haziran ayı başında zamlı olarak alacak. Mayıs ayının sonuna kadar emeklilik başvurusu yapanlar da zamlı ödemeden yararlanabilecek.

Yılın ilk 3 ayında 3,1 milyon doları aşan hamsi ihracatı

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde yapılan hamsi ihracatı 3 milyon 143 bin 252 dolara ulaştı.

TOBB Başkanı: Enflasyonu tek haneye indirmeden riskleri azaltamayız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yaşadığımız en büyük sorunlardan biri yüksek enflasyon, enflasyon tek haneye inmeden ekonomideki riskleri azaltamayız.” dedi.

‘Konak aşkı’, tasarruf dinlemedi

Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kağıt üzerinde kaldı. İktidar ‘İtibardan tasarruf olmaz’ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir